7 Haziran 2012 Perşembe

Yufka Mantısı






                                                                                                                                                      

Malzemeler:
  • 4 adet hazır yufka
  • 250gr. Kıyma
  • 2 adet soğanın rendesi
  • tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
  • yarım su bardağı sıvı yağ
Sosu için;
  • 1/2 litre et suyu (pratiklik için bulyonda kullanılabilir)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 tatlı kaşığı salça
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 500gr yoğurt
  • 4-5 diş sarımsak

Yapılışı:
  1. İç malzemesini (kıyma,doğranmış soğan, tuz ve karabiber,kırmızı biber) bir kabın içinde yoğurun.
  2. Yufkaların 2sini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin. Yarım daire şeklindeki yufkaların üstünü biraz yağlayın, iç harçtan boydan boya koyun ve kenardan ortaya doğru yavaşça kol böreği gibi sarın. Daha sonra 2-3 parmak genişliğinde kesin.Aynı sıra ile diğer 2 yufkaya da aynı işlemleri uygulayın.
  3. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye kestiğiniz parçalar dizin.Daha sonra yufkaların üzerine yağ sürün.
  4. Önceden ısıtılmış 180´C fırında güzelce kızarana kadar fırınlayın.
  5. Sıcak et suyunu(2 bardak sıcak suda eritilmiş bulyonu) fırından yeni çıkan kızarmış mantıların üzerine gezdirin. Tepsiyi tekrar fırına koyup demlenmesi için. 5-10 dk fırın içinde bekletin. 
  6. Mantının yoğurt ve sarımsaklı sosunu hazırlayın.
  7. Bir tavada salça,tuz,pulbiber karışımını yağda yakarak hazırlayın.
  8. Mantılar tabağa alındıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servise hazır.
Afiyet olsun :)

2 yorum:

  1. mantıyı açamadık ama.. ben buna da razıyım:)

    YanıtlaSil
  2. uygun gün bulamadık ne yapalım, tatilde kesin yaparız bence uzaktakilerimiz de gelsin :) o zaman senin yaptığın mantıların fotoğrafını paylaşırım burda ;)

    YanıtlaSil