23 Nisan 2012 Pazartesi

Çikolatalı Truffle




Malzemeler : 
  • 200 gr. kıyılmış kuvertür bitter çikolata
  • 200 gr. çiğ krema ( 1paket )
  • 1 paket petibör bisküvi
  • Süslemek için : kakao , hindistan cevizi 
Yapılışı :
  1. Kremayı bir tencerede kaynayana kadar ısıtın ( kaynamaması önemli !) ve ocaktan aldıktan sonra içine doğranmış çikolataları atıp eriyene kadar karıştırın.
  2. Bir kaba bisküvileri ufalayın ( robottan geçirin ) çikolatalı kremayı üstüne ekleyin ve iyice yoğurun.
  3. Üzerini kapatıp bir gece dolapta bekletin.Ceviz büyüklüğünde kopardığınız parçaları elinizde yuvarlayın.Hepsini tamamladıktan sonra düz bir zeminin üzerine kakao veya hindistan cevizi dökün ve üstünde etrafının tamamı kaplanana kadar yuvarlayın.
'' Çikolata toplarımız dolapta 10 gün saklanabilir. ''

Afiyet olsuun :)

2 yorum:

  1. Çok severim bir lokmalık lezzeti..
    Ellerine sağlık cnaım..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim :) umarim dener ve tadınıda beğenirsin:)

    YanıtlaSil