18 Nisan 2012 Çarşamba

Karadutlu-Çilekli Milföy






 Malzemeler

  • 8 adet  milföy
  • 2 çorba kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı sıcak su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • çilek-karadut
  • pudra şekeri
Yapılışı

  1. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üstüne milföyleri koyalım.Üstlerine bir kat daha yağlı kağıt koyup üstüne bi tane fırın tepsisi oturtup 190 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirelim.Üzerine koyduğumuz tepsi fazla kabarmalarını önleyecektir. 
  2. Bal ve sıcak suyu karıştırıp fırından çıkardığımız milföylerin üzerine sürerek tekrar fırına atalım ve 8 dakika daha pişirelim.Bal ve su karışımı altın sarısı renginde kızarmalarını sağlayacaktır:)
  3. Bir tencerede vanilya ve sütü kaynatalım.Başka bir kapta şeker, yumurta sarısını rengi açılana kadar çırp daha sonra mısır nişastası ve unu ekleyip tekrar çırpalım.Bu karışıma, vanilya ve süt karışımının yarısını ekleyip karıştırdıktan sonra diğer yarısına yavaş yavaş ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Soğumaya bırakalım.
  4. Milföyün üstüne biraz kremadan sürüp üstüne çilek ve karadut koyup üstüne bir kaşık daha krema koyup üzerini bir milföyle kapatalım.Son olarak üzerine pudra şekeri ve meyveyle süsleyelim.
Afiyet olsuun :) 



3 yorum:

  1. mükemmel gözüküyo ellerine sağlık arkadaşımm:D

    YanıtlaSil
  2. tadınada baksak bi fena olmaz hani:)

    YanıtlaSil
  3. ilk fırsatta size de tattırmak dileğiyle canımıniçleri :)

    YanıtlaSil